Lær deg å investere på nettet

Det er lettere enn du tror å lære seg å investere, og det er ikke noe som bare er forbeholdt for noen. Investering er nemlig for alle, og du kan enkelt komme i gang med bare få klikk hvis du vet hvor du skal begynne. Her får du noen tips for å komme godt i gang.  

Hva vil du investere i? 

Det første du skal gjøre, er å finne ut av hva du vil investere i. Du kan investere i alt fra kryptovaluta til aksjer og råvarer på nettet. Det kan være lurt å velge noe man har en interesse for og et forhold til i forveien, for det er nemlig sånn at det kan lønne seg å følge med i markedet for det man investerer i. Derfor er det blitt utrolig populært å investere i amerikanske aksjer, i selskaper som Amazon, Apple eller Tesla. Det er ikke bare fordi det er selskaper som mange har et forhold til og kjennskap til i forveien, men fordi det er selskaper som går veldig bra – og som mange tror på.  

Når du har funnet ut av hva du vil investere i, skal du finne en plattform du kan handle på. Det finnes heldigvis mye å velge mellom.  

Hvor vil du investere?  

Hvilken plattform du skal velge, avhenger av hva du velger å investere i. Hvis du for eksempel er interessert i å investere i norske og nordiske aksjer, så skal du se nærmere på en plattform som Nordnet. Hvis du derimot vil investere i amerikanske aksjer, kryptovaluta eller råvarer – så er eToro en plattform som det er verdt å undersøke.  

Det er viktig å være oppmerksom på hvilke gebyrer som er på plattformen. Mange plattformer opererer med det man kaller kurtasje, altså et lite gebyr du betaler for hver enkelt handel. På en plattform som eToro er det ikke kurtasje, men du betaler et lite gebyr når du setter inn penger på plattformen å investere for. 

Når du har funnet den riktige plattformen, er det bare å opprette en konto, sette inn penger og komme i gang med å investere.