Hvordan bør man investere i 2021?

Med utfordrende tider og en forutsigbar framtid har flere og flere fått øynene opp for å investere. Nå har det kommet mange flere alternativer og det har blitt mye enklere enn noensinne. Skal du starte så bør du finne en pålitelig plattform å gjøre det gjennom, så lese gjerne om eToro erfaringer. Det trengs lite for å komme i gang og det trenger ikke være veldig risikabelt heller. Her skal du få et innblikk i noen av de beste formene å investere i.

Askjer har holdt seg relativt stabilt

Askjer har hatt store svingninger. Spesielt i visse perioder som 2008 eller når pandemien først inntraff. På tross av dette så har det på generell basis hatt en stabil vekst. Det vil si at på tross av at flere kurser har hatt kraftige dypp de siste par årene så har hovedindeksene gått opp kontinuerlig. De 5 beste områdene innen aksjer som har hatt mest avkastning de siste årene har vært:

  • Metaller
  • Helse
  • IT
  • Eiendom
  • Energi

Individuelle aksjer som Apple, Disney og Google har vært særdeles lukrative, men på grunn av høy etterspørsel er dette aksjer som er vanskelig å få tak i. Skal du starte med aksjer bør du rådføre deg med eksperter og sette deg godt inn i det.

Krypto kan være mest risikabelt, men ha høyest fortjeneste

Siden Bitcoin kom på markedet har kryptovaluta utviklet seg raskt. Fra noe uten kredibilitet til en av de mest profitable investeringene i nyere tid. Dette har også ført til at stadig flere kryptovalutaer har kommet på markedet og det ser ut til at det kan bli en integrert del av verdensøkonomien. Man kan nå handle valutaer gjennom egne børser. Man kan også handle i derivater hvor man på en måte vedder mot meglere på om valutaen vil gå opp eller ned. På denne måten slipper man prosessen med å kjøpe og oppbevare valutaen. Selv om dette kan være praktisk så kommer dette med egne risikoer og begrensninger.

Fond er relativt trygt, men har sine begrensninger

En av de historisk tryggeste formene for investering er fond. Man får forskjellige typer fond som faller under 3 hovedtyper; rentefond, aksjefond og kombinasjonsfond, hvor sistnevnte er en blanding av de andre. Med fond er det enklere å velge risiko i forhold til fortjeneste. På tross av dette så må du på lik linje med aksjer og kryptovaluta aldri investere penger du ikke har råd til å tape, siden du aldri har noen garantier. Dersom du ikke har høy kunnskap om hvordan det fungerer burde du her også rådføre deg med eksperter.

Eiendom er som regel en god investering for fremtiden

Eiendom har historisk vært lønnsomt og er noe de fleste bør ha. Om du allerede eier din egen bolig kan du investere i ny eiendom som kan betale for seg selv gjennom utleie. Deretter kan dette bli en solid og relativt passiv inntekt. Her bør man være bevisst på markedet man kjøper i og være obs for muligheten for boligbobler.