Flere nye måter å få med seg nyheter på

Det å lese nyheter i avisen, høre det på radio eller se på nyhetene på TV har lenge vært de mest populære måtene få med seg nyheter på – og er det på mange måter fortsatt. Men i dag har vi mange flere kilder å velge mellom, og dette er noe som ikke bare gjør at flere får måter som passer inn i akkurat deres hverdag, men vi får også flere spennende perspektiver på banen.

Det å finne den aller beste måten å få med seg dagens nyheter på har aldri vært enklere.

  • Du kan høre på podkaster. Her er det mange norske, og ikke minst også mange internasjonale podkaster du kan kose deg med, som dykker mye dypere ned i sakene enn man kan i andre sammenhenger.
  • Du kan lese nyheter i fysisk avis eller på nettavis.
  • Du kan se på nyheter på TV eller på nettet

Finn den måten som passer deg best. Kanskje du vil kose deg med en fysisk avis i helgene og høre podkast mens du gjør deg klar om morgenen i hverdagene – valget er ditt.

Vær kildekritisk når du velger

En ting som er veldig bra med måten media utvikler seg på i dag, er at det har blitt mye mer demokratisk. Dette betyr at flere stemmer blir hørt, det er mindre sensur, og det er ikke lenger en liten elite som styrer nyhetene. Men dette stiller også mye høyere krav til deg som leser eller lytter – fordi du er nødt til å være mye mer kildekritisk.

Det er det viktig at vi er uansett om vi leser store norske aviser eller hører på mindre nyhetspodkaster, for i en polariserende diskurs, er det viktig å vite hvem som er avsenderen på det vi hører, leser eller ser.