Sånn reduserer du matsvinn 

Klimaet vårt, og ikke minst bærekraft, er temaer som bare blir mer og mer aktuelle. Og selv om de viktigste endringene skjer hos de store selskapene, og vi forbrukere ikke kan endre verden med våre egne vaner alene, så er det likevel noen viktige ting vi kan gjøre for å bidra til en positiv utvikling. Det å redusere matsvinn er kanskje en av de aller viktigste, så her skal du få noen tips til hvordan du kan minimere matsvinn i hverdagen, og spise litt mer miljøvennlig! 

Noe som man ofte kan lese på nyheter – 24 timer i døgnet, er saker som handler om klima, matsvinn og bærekraft. Og dette er det god grunn til. Dette er nemlig noen av de aller viktigste emnene i samfunnet vårt, og kommer til å være det lenge fremover. Men hvordan kan vi egentlig optimere vår egen innsats og kanskje redusere klimaangsten litt? 

Tre tips til redusert matsvinn 

Det første tipset er, at du sjekker hva du har hjemme før du handler! Dette kan høres innlysende ut, men det er likevel mange som ikke gjør det, og ender med å kaste mat som et resultat av dette. 

Det andre tipset er å ikke kjøpe mat du vet ikke blir spist. Vi kjenner alle den posen med salat som råtner bakerst i kjøleskapet fordi vi hadde ambisjoner om å bli sunnere. Vær litt mer realistisk og kjøpt mat du vet at du får spist. 

Bestill en matkasse! Her kommer ingrediensene i perfekte porsjoner, noe som gjør at du helt automatisk reduserer matsvinn fordi du aldri får mer enn akkurat det du trenger. Smart? 

Hvis man vil gjøre andre, enkle tiltak er det å huske å sortere emballasje et bra sted å begynne, og huske å bruke tøyposer i stedet for plastposer når man handler på butikken.