Optimer søvnen din og få mer ut av hverdagen 

Søvn er en helt essensiell del av helsen vår, og burde strengt tatt være en mye større prioritet for de aller fleste av oss. For søvnen vår påvirker rett og slett alt i livene våre, og ikke bare de kognitive evnene våre, men i det hele tatt alt når det kommer til både den mentale og den fysiske helsen vår. Derfor er det å optimere søvnen sin noe av det aller beste man kan gjøre for å komme i gang med å optimere hverdagen sin. Men hvor skal man egentlig starte? Les videre her! 

Velg riktig seng! 

Denne overskriften har fått et utropstegn, fordi det faktisk er så viktig at det fortjener det. Alt for mange av oss sover på madrasser som er alt for gamle, eller som ikke passer til de behovene vi har. Mange vet ikke at man faktisk skal bytte ut madrassen sin hvis man vil ha den mest optimale støtten, og mange som opplever ryggproblemer eller andre uforklarlige smerter, kan faktisk ofte rette opp i dette bare ved å bytte madrass. Men fordi mange ikke vet dette, leter man alle mulige andre steder uten hell først. 

Hos Rammemadrasser kan man finne masse forskjellige madrasser, og få hjelp til å velge den madrassen som vil være den helt riktige for akkurat deg. Sjekk det ut da vel. 

Ha fast leggetid 

Som voksne mennesker tenker vi at leggetid er noe som vi ikke behøver å forhold oss til. Men faktisk er det sånn at det å stå opp og ikke minst legge seg samme tid hver dag (ja, også i helgene) er en av de sikreste måtene vi kan optimere søvnen vår på, og ikke minst sikre at vi faktisk ender opp med å sove nok.  

Dette krever litt innsats, og kan være både krevende og frustrerende, men når man finner ut av hvor mye lettere det blir å komme opp om morgenen, er dette et lite offer man er villig til å gjøre. 

Kom deg ut i løpet av dagen 

Frisk luft og nok dagslys er også elementer som hjelper kroppen vår å regulere hormonene våre, som igjen spiller inn i forhold til søvnen vår.  

Det å komme seg ut og få både frisk luft og nok dagslys er noe som hjelper oss med å sovne lettere, og også med å ikke våkne i løpet av natten – i tillegg til alle de andre fordelene det gir helsen vår selvsagt.