Lag et koselig hjemmekontor

Etter over et helt år i helt eller delvis lockdown begynner vi ikke bare å bli litt slitne av det i seg selv, men også av å jobbe hjemme hele tiden. For selv om det å jobbe hjemme faktisk kan være veldig deilig for mange, så er det helt tydelige utfordringer med det – og ikke bare i forhold til det sosiale. 

For mange er det deilig med ekstra arbeidsro, mens for andre er det uutholdelig å enten ikke få være sammen med kollegaene sine eller å være omringet av barn hjemme sånn at man ikke får noen som helst form for arbeidsro. For ikke å snakke om dårlig arbeidsstilling når man sitter ved spisebordet, i sofaen eller sengen for å jobbe i fred.  

Innred et kontor så du får ro og fred 

Når man har et eget kontor, eller i hvert fall en spesifikk del av rommet som er dedikert til nettopp jobb kan det å få satt opp et skrivebord, godt lys til å jobbe og ikke minst en ordentlig stol å sitte på, gjøre at man føler at man er litt nærmere en normal hverdag.  

Hvis man er flink til å spare har man kanskje alt man trenger til å gjøre en liten, eller en stor, oppgradering og med credits visa kan man komme litt ekstra langt med sparepengene og bygge en litt bedre løsning hjemme enn den man allerede har. Når man skal velge hvor man skal ha kontorplasser hjemme er det smart å tenke på om man ønsker seg en sosial løsning eller en løsning der alle har total arbeidsro. 

Lag separate eller felles kontorplasser 

Avhengig av hva slags type man er så har vi alle sammen unike behov når det kommer til arbeidsmiljø. Noen liker fred og ro og andre setter pris på å jobbe i nærheten av andre mennesker selv om man ikke nødvendigvis kommer til å snakke så mye sammen. 

Hvis man helst vil være helt uforstyrret og har mulighet til det kan det å plassere kontorplassene på hver sin etasje. For det å bli adskilt av trapper skaper en barriere som er litt større enn hvis man bare skal gå inn i rommet ved siden av for å spørre om noe fort. For hvis man skal gå opp eller ned en etasje gidder man kanskje ikke hvis det bare gjelder småting og da forstyrrer man hverandre mindre. 

Del plassen med naboene 

Det å bo helt alene i lockdown er ikke noe særlig og det å bo sammen med noen kan også være rimelig slitsomt fordi man bare ser hverandre hele tiden og ikke ser andre eller får så mange andre opplevelser enn de man har sammen. Så hvis man ønsker seg en litt mer sosial hverdag kan det å være i samme kohort som naboene være et fint initiativ, sånn at man kan jobbe sammen for eksempel. 

Naboene våre er et par skikkelig koselige russiske jenter som flyttet til Norge for å studere. Og fordi vi alle sammen bare har vært hjemme et helt år, har de fått lov til å ha kontor hos oss fordi vi hadde mye mer plass. Vi har innredet et kontor i huset og hadde plass til et par ekstra skrivebord, så der har de fått plass og det er veldig koselig, og ikke mist fordi vi kan hjelpe hverandre. For det er nå vi må stå sammen.