Husk alt når du sender pakke til England

Det å sende pakker til utlandet, fordi noen vi er glade i og ønsker å glede bor der, er noe som mange liker å gjøre, men det kan fort bli en dyr affære for både den som sender pakken og den som mottar pakken, hvis man ikke er flink til å huske på alt det man trenger når man skal sende pakke til for eksempel England. Særlig etter Brexit, der det kom nye regler for blant annet å sende pakker til og motta pakker fra England, har det vært mange dumme beløp betalt man kunne unngått. Men her får du vite alt du trenger. 

Når man skal send pakke billig til England, handler det om å vite hva man driver med og hva de gjeldende reglene for å sende pakke inn i England er. Hvis man for eksempel ikke har alle de nødvendige papirene når man sender pakken, kan man nemlig for eksempel risikere at pakken blir sittende fast i tollen unødvendig lenge, fordi man ikke har deklarert hva som er i pakken når man sendte den. Så hvis man vil sende pakke raskt til England, er dette helt essensielt. 

Ha full kontroll på innhold og pris 

For at mottakeren skal slippe å betale for toll eller moms når de får pakken, er det viktig at man er klar over de forskjellige reglene som gjelder når det kommer til både prisen på innholdet og totalverdien (inkludert frakt) og at det er varer som er lov å sende på den måten. 

Prisen er ofte det som gjør at den som mottar pakken må betale, så det er fint å tenke over dette før man sender pakken og fyller ut erklæringene til tollen, sånn at det ikke kommer ekstra kostnader for den som mottar pakken i England.