Dobbeltseng for alle

I snitt bruker vi hele 1/3 av livet i sengen, så det er jo ikke rart at vi ønsker oss en seng som både er pen og se på og også god ligge i. Som foreldre kan sengen være deres lille sted, der det kun er dere to i fred og ro. Eller som student eller fulltidsansatt kan sengen være stedet der du endelig får slappet av.


Det er viktig at du velger deg en seng som passer ditt behov, både når det kommer til stil, fasthet og størrelse. Å velge dobbeltseng har blitt mer og mer populært, også blant den single befolkningen. Flere og flere ønsker større plass, både for søvn og for lesing eller filmtitting. Det er klart at det kan være vanskelig å velge modell, men i denne artikkelen skal vi vise deg noen modeller, slik at det kanskje er lettere for deg å velge.

Slik velger du riktig seng

En av de åpenbare grunnene til at dobbeltsengen er så populær er jo grunnet det faktum at du kan være to i sengen. Perfekt for deg som har en partner eller som har overnattende gjester. Selv om du er singel og sjeldent har besøk, har du selvfølgelig all rett til å unne deg en dobbeltseng. Dermed vil du få en haug av plass å breie deg ut på.

Det er ikke slik at en dobbeltseng er en definisjon på størrelse. Det kan være alt fra 120 til en king size seng. Likevel er de mest normale målene 150 x 200 eller 180 x 200. Du kan også velge høyde når du velger deg en seng. Kanskje ønsker du en med oppbevaringsmuligheter? Eller kanskje en som er regulerbar? Det er et hav av modeller der ut, og du velger selv – kun basert på egne behov.

Velg deg en segn som passer godt for både deg og en eventuell partner. Finn en madrass som tilbyr riktig fasthet og en god fjæring slik at du får riktig avlastning for kroppen. Dersom du har ekstra ergonomiske behov, bør du velge en madrass med flere komfortsoner eller til og med en regulerbar dobbeltseng.